Окръжният съд в Монтана осъди на 12 години затвор и заплащане на

...
Окръжният съд в Монтана осъди на 12 години затвор и заплащане на
Коментари Харесай

Осъдиха мъж на 12 години затвор, убил майстор със сабя

Окръжният съд в Монтана осъди на 12 години затвор и възнаграждение на обезщетение от 185 000 лв. 37-годишен мъж от село Портитовци в община Бойчиновци, който убил със сабя майстор след скандал за осъществен ремонт в дома му, оповестиха от правосъдната палата в Монтана.

Присъдата е за умишлено убийство на 10 март 2020 година.

Тогава обвиненият се скарал с 26-годишния мъж и татко му, които били наети да извършат ремонт в дома му в селото и същия ден работили там.

Скандалът възникнал за качеството на ремонтните работи и последвали обиди от двете страни, след което двамата мъже се разделили.

По-късно обаче двамата отишли в питейно заведение в Портитовци, където почнали разпра. Обвиняемият носел японска сабя вид „ катана “, с която пробол по-младия мъж.

Той незабавно бил закаран в болница в Монтана, където му била направена сложна интервенция, само че все пак на идващия ден умрял.

Няколко часа след убийството В.Ц.М. бил задържан и изпратен в пандиза да чака присъдата.

От Съдебната палата в Монтана оповестиха, че в района няма съзнателно ликвидиране, за което да не е произнесена предвидената в закона тежка присъда и че в последните години броят на убийствата в региона понижава. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР